Ølbrygning

Der skal da serveres øl til

Der skal da serveres øl til

Til en rigtig påske- eller julefrokost hører der øl og brændevin til. En af dem, vi altid holder den slags med, er begyndt at lave sine egne kryddersnaps, en anden laver selv sildene, og det giver altså noget mere krydderi til det hele. Jeg ville derfor også være med, og jeg tænkte, at jeg ville bidrage med øl. Jeg vidste ikke så meget om den slags, så jeg besluttede mig til at holde ideen for mig selv, indtil jeg havde fundet ud af, om det var noget, jeg kunne klare.

Jeg læste lidt om det på nettet, men først da jeg fandt en dedikeret side om ølbrygning, der havde både guides, blogs og udstyr, fandt jeg ud af at det kunne jeg nok godt klare selv. Jeg tog en snak med deres kundeservice, der fortalte, hvad jeg skulle bruge af brygudstyr og ingredienser. Noget der ikke var specielt dyrt på deres hjemmeside sammenlignet med så mange andre.

En stor overraskelse

Jeg fulgte de guides, der var, og med dem som hjælper gik det overraskende nemt at brygge en passende øl til vores kommende påskefrokost. Der var stor overraskelse rundt om hele bordet, da jeg præsenterede egen pilsner til lejligheden, og den blev taget rigtig godt imod.

Her vil jeg gerne have lov til at prale lidt af mig selv, for den var rigtig, rigtig god. Det havde jeg ikke troet, jeg kunne klare på egen hånd, men hvis jeg kan, så kan alle. Noget jeg ikke var meget for at afsløre rundt om bordet man har jo sin stolthed. Men jeg kom hurtigt på andre tanker og viste mit imponerende bryganlæg frem og fik fortalt om det at mæske og hvordan hele processen foregår.

Så nu er øl min ting, og det skal jeg sørge for fremadrettet til alle vores arrangementer.